A brüsszeli migrációs politika megbukott, a terrorfenyegetettség pedig megnövekedett, a tagországok egyenként döntenek arról, hogy lezárják a belső határokat – írta Zsigmond Barna Pál. Az államtitkár nyomatékosította: nem akarunk egy új vasfüggönyt Európán belül. Most viszont láthatjuk, ha megvan a politikai akarat, akkor nagyon gyorsan le lehet zárni a belső határokat.

Serbia-september,,Hungary,Closed,Its,Border,With,Serbia,After,The SERBIA-September: Hungary closed its border with Serbia after the entry into force of the law for anyone who tries to illegally yarn. Migrants in the "no man's land" on the border crossing Horgos
Zsigmond Barna Pál: az unió elhibázott döntései miatt epedezik a schengeni övezet
Fotó: Shutterstock

A politikus emlékeztetett: 

mi már 2015 óta azt mondjuk, hogy nem a belső, hanem a külső határokat kell lezárni. Brüsszelnek el kellene felejtenie a Migrációs Paktumot, végre valódi megoldásokra van szükség az illegális bevándorlás megfékezése érdekében.

Az egyik fontos vívmánya, hogy szabadon mozoghatunk, utazhatunk. Jelenleg azonban az elhibázott brüsszeli döntések miatt repedezik a schengeni övezet - jegyezte meg. Véleménye szerint azonnal le kell zárni Európa külső határait, 

Magyarország a folyamatos agresszív támadásokkal szemben nap mint nap védi a közös határt. 

Brüsszelnek ezt a gyakorlatot kellene támogatnia és szorgalmaznia, ugyanis a sorozatos rossz döntések tönkreteszik Európa biztonságát és korlátozzák az uniós polgárok szabad mozgását a közösség államai között.

Már ellenőriznek a magyar–szlovén határon

Az intézkedés legalább tíz napig tart.