Közélet

Megölték a WHO munkatársát és családját Gázában

Az ENSZ szervezetei közül a Palesztin Menekülteket Segélyező és Munkaközvetítő Ügynökségnek a legtöbb a halálos áldozata, ez idáig 108 alkalmazottat öltek meg a háborúban.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egyik munkatársa, hat hónapos csecsemője, férje és két testvére is életét vesztette a Gázai övezetben zajló harcokban – írta az X-en közzétett bejegyzésében a WHO főigazgatója, Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz kedd este.

Hatvanhét ENSZ-létesítményt ért találat a harcok során.
Fotó: Szaid Khatib / AFP

A WHO-nak dolgozó nő szüleinek a tengerparti övezet déli részén lévő házát érte találat, ahova korábban a szervezet 29 éves alkalmazottja a Gázában zajló harcok elől menekült – közölte a szervezet.

Nincsenek szavak a fájdalomra, amelyet érzünk

– közölte a főigazgató.

A gázai háború kezdete óta az ENSZ szervezetei közül a Palesztin Menekülteket Segélyező és Munkaközvetítő Ügynökség (UNRWA) munkatársai között van a legtöbb halálos áldozat, eddig 108 alkalmazottat öltek meg. Ezenkívül 67 ENSZ-létesítményt ért találat, ezek közül 17 közvetlen célpont volt – közölte korábban Philippe Lazzarini, az UNRWA főbiztosa.

A legtöbbjük a központi területeken és a Gázai övezet déli részén helyezkedett el, ahol azt ígérték az embereknek, hogy biztonságban lesznek

– tette hozzá a főbiztos.

 

AFPA Egészségügyi Világszervezet Gázai övezet ENSZ munkatárs
Kapcsolódó cikkek