Dmitrij Peszkov, az orosz állami médiában azt mondta, miután Joe Biden amerikai elnök saját szavai szerint hisz az ukrán területek visszafoglalásában, azt mutatja, hogy az amerikai politika zsákutcába jutott.
Úgy véli, 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kétségbeesésből ígérget újabb offenzívákat, mert a nyugati támogatás megcsappanását érzi. 

Mindeközben Nyugaton is 

egyre nő a fáradtság és az elutasítás, hogy további pénzeket utaljanak át, illetve fegyvereket és lőszert szállítsanak Ukrajnának, különös tekintettel arra, hogy most ezeket Izraelbe kell küldeni

 - fejtegette a szóvivő.
   

Ukrainian soldiers receive training in ZaporizhzhiaUkrainian soldiers receive training in ZaporizhzhiaZAPORIZHZHIA, UKRAINE - OCTOBER 18: The 108th Independent Brigade of the Territorial Defense Forces of Ukrainian Armed Forces receive training at the trenches on the front of Zaporizhzhia, Ukraine on October 18, 2023. Ozge Elif Kizil / Anadolu (Photo by Ozge Elif Kizil / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Fotó: AFP

Leonyid Szluckij, az orosz parlamenti alsóház külügyi bizottságának elnöke a Telegram közösségi oldalon arról írt, hogy Kijevnek előbb-utóbb be kell látnia, hogy vissza kell térnie a tárgyalóasztalhoz, mégpedig Oroszország feltételei és területi igénye mellett.  
Véleménye szerint a nyugati elit is egyre inkább arra a következtetésre tűnik jutni, hogy az ukrajnai konfliktus közelít a "tárgyalási ponthoz".