Vasárnap lezuhant egy 36 éves férfi a Mammut bevásárlóközpont egyik emeletéről – írja a 24. hu. A portál értesülései szerint a férfi nem élte túl a zuhanást.

20151130_0035_FIMammut bevásárló központ, pláza
foto: Földi ImreMammut bevásárló központ, plázafoto: Földi Imre
Fotó: Földi Imre

A rendőrség a lap megkeresésére közölte, hogy 

a középkorú férfit megpróbálták újraéleszteni, de nem lehetett segíteni rajta, a helyszínen meghalt. Nem merült fel idegenkezűség és bűncselekmény gyanúja sem, a rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja a haláleset körülményeit.

Korábban a Metropol beszámolt arról, hogy 

eddig heten zuhantak le a bevásárlóközpont emeletéről. Tavaly október 22-én egy középkorú férfi zuhant le, idén májusban egy fiatal férfi ugrott le, aki majdnem rázuhant egy másik emberre. Nyáron szintén egy középkorú férfi vette le magát, majd augusztusban egy nő zuhant le a bevásárlóközpont felső emeletéről.

 A mentősök hiába küzdöttek a fiatal nő életéért, már nem lehetett megmenteni, olyan súlyos sérüléseket szenvedett.

A Mammut a nyáron közölte, hogy fizikai változtatásokat hajtanak végre, az építészeti előkészítést már elindították. Együttműködnek egy országos lelkisegély-szolgálattal, Budapest Főváros II. Kerületének Önkormányzatával, hogy a lehetséges közös lépésekről és az érintetteknek való segítségnyújtásról egyeztessenek. A bevásárlóközpont eltávolított minden olyan tárgyat (padokat, virágládákat), amely megkönnyítheti vagy bátoríthatja a magasabb szinteken a korláton való átmászást. Bevezették a biztonsági szolgálat gyakori járőrözését a harmadik és negyedik emeleten. A bevásárlóközpont kamerarendszerét úgy állították be, hogy a korlát melletti részek jól láthatók legyenek, lehetőséget adva a beavatkozásra.