Fegyvert használtak a Joe Biden unokájának biztonságáért felelős amerikai titkosszolgálati ügynökök washingtoni idő szerint vasárnap éjfélkor, amikor ismeretlenek megpróbálták feltörni járművüket.

US President Joe Biden hosts the Stanley Cup champion Vegas Golden Knights
Washingtonban 40 százalékkal nőtt a bűnözés tavalyhoz képest.
Fotó: Anadolu via AFP

A hatóság közleménye szerint három ember törte be a kormányzati terepjáró ablakát az Egyesült Államok fővárosának elit negyedében, Georgetownban, amire reagálva az egyik ügynök rálőtt a feltételezett tettesekre. A titkosszolgálat (US Secret Service) hivatalos tájékoztatója szerint a lövedék vélhetően senkit nem talált el. A három támadó autóval menekült el a helyszínről, változatlanul tart a nyomozás.

A titkosszolgálat emberei Naomi Bident, Joe Biden elnök unokáját kísérték, amikor a rablási kísérlet történt.

A médiabeszámolók szerint az eset rávilágított a közbiztonság romlására az Egyesült Államok fővárosában. A rendőrségi statisztika szerint Washington területén idén már 750 autórablás történt, amikor a tulajdonos szeme láttára, esetenként a sofőrt kirángatva vitték el a járművet, míg a klasszikus autólopások száma meghaladta a hatezret. Nagy figyelmet kapott októberben, amikor a Capitolium közelében három fegyveres Henry Cuellar texasi képviselő autóját rabolta el. A politikusnak nem esett baja a bűncselekményben.

Az összesített bűnözési statisztika szerint az amerikai fővárosban idén eddig 40 százalékkal volt magasabb a bűncselekmények száma az elmúlt évhez képest.

Orosz hírszerzés: Joe Bidenék a gázai civilek élete árán nyernének választást

Az orosz hírszerzés szerint Joe Bidenék az amerikai elnökválasztás miatt sürgetik Izraelt a hadművelet felgyorsítására a Gázai övezetben. Az Egyesült Államokat ebben Anglia és Németország is támogatja.