Közélet

Izrael ENSZ-nagykövete nekiesett Soros Györgynek, mert az a Hamászt támogatja

Egy jelentés szerint a Soros-szervezet milliókat adott olyan amerikai csoportoknak, amelyek állítólag támogatják a Hamász terrorcsoportot.

Izrael ENSZ-nagykövete szidja Soros Györgyöt, mert az a zsidó állam lerombolására törekvő „Hamász-párti csoportoknak” nyújtott adományokat. Egy jelentés szerint a Soros-szervezet több mint 15 millió dollárt adott olyan amerikai csoportoknak, amelyek állítólag támogatják a terrorcsoportot – közölte a Fox News.

Fotó: AFP

Az amerikai hírtelevízió szerint, Soros György baloldali aktivista milliárdost heves bírálatok érik Izrael ENSZ-nagykövetétől, amiért több mint 15 millió dollárt pumpált a Hamászt állítólag támogató nem kormányzati szervezetek hálózatába.

Soros György adományai olyan szervezeteknek, amelyek Izrael Állam, mint zsidó állam elpusztítására törekszenek, szégyenletesek. Mindazonáltal nem vagyok meglepve

 – ​​mondta Gilad Erdan izraeli nagykövet a Fox News Digitalnak.

„Soros éveken át támogatta a BDS-t támogató szervezeteket, amelyek Izraelt el akarják szigetelni” – tette hozzá Erdán, aki az ENSZ-ben a Hamász emberiesség elleni bűncselekményeinek tisztázására irányuló diplomáciai kampányt vezette. Hozzátette: cselekedeteik „soha nem a valódi békéről vagy az izraeli–palesztin konfliktus megoldásáról szóltak.”

A BDS a Boycott, Divestment, Sanctions kampány rövidítése, amely a zsidó államot célozza meg. A német és az osztrák parlament a BDS-t antiszemita mozgalomnak minősítette, amely hasonlít a zsidó vállalkozások náci bojkottjára a holokauszt születő szakaszában.

Rachel Ehrenfeld, a „The Soros Agenda” szerzője a Fox News Digital-nak elmondta: „A Hamasz-párti, palesztin-párti csoportok támogatása az Egyesült Államokban nem korlátozódik a külföldi szervezetekre. Közvetlenül és közvetve az egyesült államokbeli alapítványoktól is származik. George és Sándor Soros Nyílt Társadalom Alapítványa (OSF) az egyik ilyen.”

Amikor a Fox News Digital megkereste Soros birodalmát a kérdéssel, hogy az OSF terrorista szervezetnek tartja-e a Hamaszt, az OSF londoni székhelyű szóvivője nem volt hajlandó válaszolni.

Az OSF szóvivője ugyanakkor kijelentette: „A Nyílt Társadalom Alapítványok teljes mértékben elítélik az izraeli állampolgárok ellen október 7-én elkövetett brutális támadásokat. Gyászolunk az elvesztett és megsebesült életek, valamint a túszul ejtettek és családjaik miatt. Mint ma sokan mások a világon, mi is ugyanezt a fájdalmat érezzük a palesztin polgárok iránt is, akiknek a konfliktus miatt tragikusan növekvő számban veszítik életüket.” 

 

izraeli háború Izrael Soros György Hamász adomány
Kapcsolódó cikkek