A Kaposvári Járási Ügyészség pénzmosás bűntette miatt emelt vádat azzal a két nyírségi nővel szemben, akik bűncselekményből származó pénzeket helyeztek el különböző bankszámlákon, majd az átutalt összegeket fel is vették.

The,Slave,Girl,Was,Handcuffed,And,Kept,In,A,Cage.
Fotó: Shutterstock

A két nő 2022 márciusában hazafelé tartott, amikor egy férfi leszólította és rávette őket arra, hogy fejenként 100 ezer forint ellenében nyissanak egy-egy bankszámlát az egyik kisvárdai bankfiókban azért, hogy arra csalásból származó átutalásokat tudjanak fogadni.

Ezután az egyik elkövető banki alkalmazottnak adta ki magát és 

telefonon felvette a kapcsolatot egy somogyi plébánossal, akitől a bankszámlán történt gyanús utalásokra hivatkozással megszerezte a plébánia folyószámlájának eléréséhez szükséges adatokat.

Miután a két nő által nyitott bankszámlákra több millió forintos utalások érkeztek a plébániától, a megbízóik elvitték őket egy nyíregyházi bankfiókba, ahol a vádlottak készpénzben felvették a bűncselekményből származó összegeket, amit a bűntársaiknak adtak át. Az ügyészség a Nyíregyházi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a két büntetlen előéletű nővel szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Múlt héten egy benzinkutat üzemeltető férfit is letartoztattak Kaposváron, aki több millió forintot tett félre a kút bevételéből, ehhez pedig tudtuk nélkül arra kötelezte alkalmazottait, hogy szegjék meg a pénzkezelési szabályzatot. A kútüzemeltető azt tervezte, a hiányzó összeget az esedékes pénzszállítás előtt visszateszi, de júniusban rendkívüli pénzszállításra, illetve ellenőrzésre került sor, ekkor derült fény arra, hogy a férfi több mint 3 millió forintot sikkasztott el a bevételből.