Közélet

Több ukrán megyét támadtak az oroszok rakétákkal, civil áldozat is volt

Az elmúlt hónapokban az egyik legtöbb támadást elszenvedő Harkivot lőtték az oroszok, valamint csapást mértek egy szénbányára is.

Ismét orosz rakétatámadás érte a kelet-ukrajnai Harkiv megye azonos nevű központját, legkevesebb egy ember megsebesült – közölte a régió kormányzója a Telegramon.

International Military-Technical Forum ARMY 2018 Expo
Fotó: Bloomberg

Oleh Szinyehubov elmondta, hogy hat Sz-300-as rakéta csapódott be a város két kerületébe, és több lakóépület megrongálódott. Ihor Tyerehov, Harkiv polgármestere öt rakétáról számolt be. Orosz rakétatámadás érte az Ukrajna középső részén található Dnyipropetrovszk megyét is. Szerhij Liszak, a megye kormányzója Telegramon közölte, hogy egy civil meghalt, négy ember megsebesült, kettő közülük súlyosan. Az ukrán energetikai minisztérium mindeközben bejelentette, hogy 

csütörtökön támadás érte a Donyeck megyében található Toreck szénbányáját, hozzátéve, hogy egy ember megsebesült, és jelentős károk keletkeztek.

Az éjszaka folyamán több határ menti települést is orosz támadás ért. Összesen 17 támadást hajtottak végre 9 település ellen, az ukrán védelmi erők 61 robbanásról számoltak be. Civil áldozatokról és a civil infrastruktúrában keletkezett károkról nem érkezett jelentés.

 

oroszország ukrajna rakétatámadás orosz-ukrán háború Harkiv
Kapcsolódó cikkek