Közélet

Az orosz-ukrán háború 704. napja – drónokkal és rakétákkal támadták a kulcsfontosságú infrastruktúrát

Áldozatok egyelőre nincsenek.

Oroszország drón- és rakétatámadásokat indított Ukrajna területein polgári és kritikus infrastruktúrák ellen - közölte vasárnap a kijevi légierő.

A Reuters jelentése szerint az előzetes információk alapján a támadásoknak nem voltak áldozataik.

Oroszország és Ukrajna az elmúlt hónapokban fokozta légitámadásait egymás területe ellen, amelyek kritikus katonai, energetikai és közlekedési infrastruktúrát céloznak.

Az ukrán légierő a Telegram üzenetküldő alkalmazáson közölte, hogy Oroszország Iszkander ballisztikus rakétarendszerből kilőtt két ballisztikus rakétával támadta a központi Poltava régiót, valamint három föld-levegő rakétával a keleti Donyecki területet.

Filip Pronin, a Poltavai terület kormányzója a Telegramon azt írta, hogy a támadás Kremencsuk városában egy ipari létesítményt ért el, és tüzet okozott. A közösségi médiában közzétett képeken a tűzzel küzdő mentőalakulatok láthatóak.

Zaporizzsja régió kormányzója, Jurij Malasko azt mondta, hogy dróntámadás ért egy infrastrukturális létesítményt. Malasko szerint a mentőalakulatok a helyszínen vannak, de nem közölt részleteket a károkról vagy az áldozatokról.

Az ukrán légvédelmi rendszerek az éjszaka folyamán nyolc, Oroszországból indított drónból négyet megsemmisítettek – közölte a légierő.

A Reuters nem tudta függetlenül ellenőrizni a jelentéseket. Oroszország részéről nem érkezett azonnali kommentár.

 

14:56

Kupjanszk környéki harci sikerekről számolt be az orosz védelmi minisztérium

Kedvezőbb állásokat foglalt el Kupjanszk környékén az orosz haderő, miközben négy frontszakaszon 13 ukrán rohamot vert vissza – közölte vasárnapi hadijelentésében az orosz védelmi minisztérium.

A tárca szerint az ukrán támadások közül hatot Kupjanszk könyékén hiúsítottak meg. A Moszkvában kiadott tájékoztatásban az áll, hogy az ukrán fél vesztesége több mint nyolcszáz katona volt, akik közül a legtöbben, mintegy 330-an a Donyeck körzetében vívott harcokban estek el, vagy sebesültek meg súlyosan.

Az összesítésben a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között említettek meg egyebek mellett több üzemanyag- és lőszerraktárt Dnyipropetrovszk és Zaporizzsja megyében, egy harckocsit, négy pácélozott harcjárművet, négy gyalogsági harcjárművet, három HIMARS és sorozatvető-rakétát, valamint 28 drónt.

A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek vasárnap ukrán tüzérségi és dróntámadást.

Ukrajna légitámadás Oroszország infrastruktúra
Kapcsolódó cikkek