Egy feljelentés nyomán jó esély van arra, hogy Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) szakemberei górcső alá veszik a Lánchíd felújítása körüli gyanús eseteket. A PestiSrácok hétfőn arról számolt be, hogy Tényi István közérdekű bejelentéssel fordult a hivatalhoz, mivel álláspontja szerint a Vig Mór-féle számlagyár ügyében folyamatban levő büntetőeljárás nyilvánosságra került részletei alapján további súlyos bűncselekmények is megvalósulhattak.

A hírről beszámoló Magyar Nemzet szerint, Tényi István a KEHI-nek elküldött közérdekű bejelentésében arra emlékeztet, hogy egy 2018-as határozatban a kormányzat a Lánchíd felújításához hatmilliárd forint támogatást állapított meg, amelyhez a kormány és Budapest Főváros Önkormányzata között támogatási szerződés jött létre. A fentieken túlmenően a fővárosi önkormányzat a további forrásokat több mint húszmilliárd forint összegű beruházási hitelből biztosította, melyhez a kormány előzetes hozzájárulására is szükség volt.

Az elmúlt napokban tovább dagadt az Amnesty International Magyarország igazgatójának testvére körüli büntetőügy, amelynek egyes szálai a jelenleg rendelkezésre álló információk szerint összeérhetnek a túlárazott Lánchíd-felújítással is. A teljes cikk a Magyar Nemzet oldalán olvasható.

A sikkasztás gyanúja is felvetődhet a több százmilliós számlagyárba belebukó exügyvéddel, Vig Mórral kapcsolatban. Sajtóhírek szerint ugyanis a Lánchíd felújítását végző A-Híd Zrt. 900 millió forintja landolt az Amnesty-vezér testvérének magán- és ügyvédi letéti számláján, amit készpénzben fel is vettek.