BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magas rangú Hezbollah-vezetőt ölt meg Izrael

Félő, hogy az ország északi részén is fellángol a háború.

Egy izraeli csapás végzett Libanon déli részén a Hezbollah Radvan nevű elitegységének parancsnokával hétfőn három biztonsági forrás szerint is. A megölt parancsnok szerintük Visszam al-Tavil, a Radvan parancsnokhelyettese volt, akinek társaságában egy másik Hezbollah katonát is megöltek, amikor autójukat eltalálták Majdal Szelm falu közelében.

Israeli army humvees and vehicles move along a dirt road in the Gaza Strip near a position along the border with southern Israel on January 4, 2024, amid the ongoing conflict between Israel and the Palestinian militant group Hamas. (Photo by JACK GUEZ / AFP)
Fotó: Jack Guez / AFP

A Reutersnak az egyik biztonsági tisztviselő azt nyilatkozta, hogy fájdalmas döntés volt, ugyanis most óhatatlanul is fellángol a feszültség. 

A háború kezdete óta Izrael több mint 130 Hezbollah-katonát ölt meg Libanon déli részén.

A palesztin szervezet főtitkára, Szajjid Hasszán Naszrallah két televíziós üzenetben is figyelmeztette Izraelt, hogy ne indítson teljes intenzitású háborút Libanon ellen. A vezető szerint bárki is kezdeményez ellenük háborút, az meg fogja bánni.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.