Nemcsak az országgyűlési képviselők, hanem a köztársasági elnök is közzétette a 2023-as évre vonatkozó vagyonnyilatkozatát. A dokumentum a Sándor-palota honlapjára került ki.

NOVÁK Katalin
Kiderült, mekkora vagyona van Novák Katalinnak. Fotó: Sándor-palota

Ebből kiderült, hogy Novák Katalin tulajdonában továbbra is nyolc ingatlan van részben vagy egészben: a főváros XI. kerületében egy családi ház és két lakás, Szegeden három lakás, Balatonlellén egy üdülő, végezetül  Szegeden egy garázs.

Ugyanakkor az államfő hitelintézeti számlakövetelése 31 millió forintra apadt, ami az eggyel korábbi vagyonnyilatkozatában még 41 millió forint volt, vagyis egy év leforgása alatt éppen tízmilió forinttal csökkent Novák Katalin rendelkezésre álló forrása.

Nagy értékű vagyontárgya, autója, részvénye nincs, ahogyan tartozása sem. Viszont évente több mint kétmillió forint bevételre tesz szert ingatlan bérbeadásából.

Meglepően gazdagodó magyar politikusok: van, aki utat vásárolt magának, mert elege lett a bevándorlókból

Egyre több politikus vagyoni helyzetéről lehet képet alkotni a frissen nyilvánosságra hozott bevallásaik alapján. Különös vagyonelemek jelentek meg, de nagy örökségekre is fény derült.