A rendőrség munkatársai értesítették a pénzügyőröket egy közúti baleset helyszínelésekor, mert a sérült autó csomagtartójában közel harminc kilogramm fogyasztási dohányt találtak. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a balesetet szenvedett férfi lakásán később több mint négymillió forint értékű, magyar zárjegy nélküli cigarettát is lefoglaltak.

Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Múlt hét pénteken egy férfi súlyos balesetet szenvedett Tolna vármegye egyik útszakaszán. A rendőrök a helyszínelés során többzsáknyi fogyasztási dohányt találtak a sérült járműben, ezért értesítették a pénzügyőröket. Az egyenruhások a férfi Baranya vármegyei lakását is átvizsgálták, ahol egyik családtagja nyitott ajtót. Az asszony azt mondta, hogy a lakásban nincs jövedéki termék, ő maga pedig nem lakik a házban, csak a vejének segít a takarításban. A járőrök a ház minden szegletét átvizsgálták: 

a kandalló belsejében, az ágyneműtartóban és a szekrényekben is ukrán, szerb, török, makedón zárjegyes cigarettát találtak, továbbá hét kilogramm ismeretlen eredetű fogyasztási dohány is előkerült.

Az egyenruhások a több mint 4,5 millió forint értékű dohányterméket lefoglalták. Jövedékitörvény-sértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást.

A nyomozói szerdán négymilliárd forint értékben foglaltak le ukrán gyártmányú cigarettát. Közleményük szerint az elmúlt évek legnagyobb illegális cigarettadepóját fedezték fel. A nyomozók Budapesten és Fejér vármegyében egy időben több helyszínen tartottak házkutatásokat. Két helyszínen összesen 35 millió szál illegális cigarettát, hetvenezer euró készpénzt és egy harmincmillió forint értékű kamiont foglaltak le.