BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rejtett dohányterméket füstölt ki a NAV

Egy balesetben megsérült autó csomagtartójában talált zárjegy nélküli cigarettacsomag lefoglalása után razziát tartott a NAV, ahol további rejtett cigarettákat talált.

A rendőrség munkatársai értesítették a pénzügyőröket egy közúti baleset helyszínelésekor, mert a sérült autó csomagtartójában közel harminc kilogramm fogyasztási dohányt találtak. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a balesetet szenvedett férfi lakásán később több mint négymillió forint értékű, magyar zárjegy nélküli cigarettát is lefoglaltak.

Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Múlt hét pénteken egy férfi súlyos balesetet szenvedett Tolna vármegye egyik útszakaszán. A rendőrök a helyszínelés során többzsáknyi fogyasztási dohányt találtak a sérült járműben, ezért értesítették a pénzügyőröket. Az egyenruhások a férfi Baranya vármegyei lakását is átvizsgálták, ahol egyik családtagja nyitott ajtót. Az asszony azt mondta, hogy a lakásban nincs jövedéki termék, ő maga pedig nem lakik a házban, csak a vejének segít a takarításban. A járőrök a ház minden szegletét átvizsgálták: 

a kandalló belsejében, az ágyneműtartóban és a szekrényekben is ukrán, szerb, török, makedón zárjegyes cigarettát találtak, továbbá hét kilogramm ismeretlen eredetű fogyasztási dohány is előkerült.

Az egyenruhások a több mint 4,5 millió forint értékű dohányterméket lefoglalták. Jövedékitörvény-sértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást.

A NAV nyomozói szerdán négymilliárd forint értékben foglaltak le ukrán gyártmányú cigarettát. Közleményük szerint az elmúlt évek legnagyobb illegális cigarettadepóját fedezték fel. A nyomozók Budapesten és Fejér vármegyében egy időben több helyszínen tartottak házkutatásokat. Két helyszínen összesen 35 millió szál illegális cigarettát, hetvenezer euró készpénzt és egy harmincmillió forint értékű kamiont foglaltak le.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.