Donald Trump volt amerikai elnök kihívta Joe Biden jelenlegi amerikai vezetőt, hogy megvitassák az ország előtt álló problémákat a közelgő elnökválasztás előtt – közölte a Bloomberg Donald Trumpnak a Truth Social közösségi oldalán írt posztja alapján.

Fotó: AFP

„Hazánk érdekében fontos, hogy Joe Biden és én megvitassuk azokat a kérdéseket, amelyek nagyon fontosak Amerika és az amerikai nép számára. Ezért vitára szólítom fel bármikor, bárhol!” – közölte Trump.

A republikánus Nikki Haley tegnap jelentette be, hogy befejezi elnökjelölti kampányát, s így biztossá vált, hogy Donald Trump lesz a párt elnökjelöltje a novemberi választáson Joe Biden demokrata elnökkel szemben. A korábban dél-karolinai kormányzói tisztséget is betöltő politikus Trump utolsó ellenfele volt a republikánus előválasztáson, ám a szuperkedd után minimálisra csökkent az esélye, hogy elnyerje az elnökjelölti címet. A keddi előválasztáson ugyanis Trump 15-ből 14 államban is győzelmet aratott vele szemben, Haley csak Vermontban tudott diadalmaskodni.

„Tudom, hogy Donald Trump figyelemre szomjazik, és arra törekszik, hogy vonzerejét a saját bázisán túlra terjessze – de ezt a beszélgetést a megfelelő időpontban fogjuk folytatni ebben a ciklusban” – mondta Michael Tyler, a Biden kampánykommunikációs igazgatója a Fox News Digitalnak.