Több dolgozót felfüggesztettek abban a kórházban, ahol Katalin walesi hercegné is hasüregi műtéten esett át, mert állítólag jogtalanul hozzájutottak az éppen kezelés alatt álló hercegné orvosi feljegyzéseihez. A feltételezett adatsértésért fegyelmi eljárás indulhat ellenük, és az adatvédelmi felügyelet is megvádolhatja őket. Amennyiben a vád igaznak bizonyul, korlát nélküli pénzbírságot szabhatnak ki rájuk.

Princess Of Wales reopens The National Portrait Gallery, Katalin hercegné
Katalin hercegné januárban esett át hasüregi műtéten a London Clinicben
Fotó: AFP

Az érintett kórház, a London Clinic a héten heves közleményt adott ki, melyben kijelentették, fokozottan figyelnek arra, hogy betegeik adatai ne szivárogjanak ki és minden adatkezeléssel kapcsolatos jogsértést részletesen ki fognak vizsgálni – mindez az után történt, hogy korábban ismeretlen tettesek jogtalanul megpróbáltak hozzáférni több beteg, köztük Katalin hercegné orvosi feljegyzéseihez. The Independent úgy értesült, hogy

a London Clinic három dolgozóját függesztette fel az orvosi feljegyzések megsértése miatt.

A brit királyi család rendszeresen veszi igénybe a kórház szolgáltatásait, így szinte a család minden tagjáról vannak orvosi feljegyzések az adatbázisban. A kórház tájékoztatása szerint III. Károly brit király adatai nem kerültek veszélybe az incidens során.

Bár nem erősítették meg, de feltételezhető, hogy 

végül Katalin hercegné egészségi állapotáról sem került ki semmilyen információ.

A Justin Welby, Canterbury érseke úgy kommentálta a helyzetet, hogy a társadalom „a Katalin körüli összeesküvés megszállottjává válik”, és bírálta azokat, akik alaptalan spekulációkat terjesztenek a walesi hercegnéről.

Az elmúlt hónapokban egyre több teória született Katalin hercegné műtétével és „eltűnésével” kapcsolatban: több sajtóorgánum is arról számolt be, hogy a brit királyi család fontos bejelentést tervez a walesi hercegnével kapcsolatban. Állítólag a királyi család készenlétbe állította a BBC-t a bejelentést miatt, ezt viszont eddig egyik fél sem erősítette meg. A bejelentés azóta sem történt meg.