Párizsban legalább harminc középiskola kapott terrorfenyegetést és lefejezésekről készült felvételeket digitális felületén keresztül – közölték csütörtökön francia rendőrségi források.

Paris,,France,-,June,19,,2015:,French,Police,Car,Beside
Fotó: Shutterstock (illusztráció)

Azoknak a gyerekeknek és felnőtteknek, akik szembesültek a sokkoló felvételekkel, pszichológiai segítséget ajánlott fel az oktatási minisztérium. Szerda este és a csütörtökre virradó éjszaka 

legalább öt középiskola kapott robbantásos merénylettel fenyegető üzenetet.

„Az elkövető vagy elkövetők feltörték egy diák e-mail-címét, hogy az üzenetet és egy lefejezős videót az intézmény összes postafiókjába elküldjék” – mondta a rendőrségi forrás.

Az oktatási minisztérium az AFP kérdésére elárulta, hogy legalább harminc iskola érintett a főváros körüli Ile-de-France régióban a fenyegetésekkel, terrorizmusdicsőítésekkel és felbujtásokkal, valamint más súlyos bűncselekményekkel.

A párizsi kiberügyészségen feljelentést tett a merényletfenyegetés miatt az Ile-de-France régió. A régió jobboldali elnöke, Valérie Pécresse elítélte a rendkívül súlyos incidenseket.

A súlyos fenyegetéseket elítélő oktatási tárca pedig jelezte, hogy a nyomozati szervek dolgoznak az elkövető vagy az elkövetők azonosításán. Az ügyben a bűnügyi rendőrség indított eljárást, a terrorelhárítási ügyészség egyelőre nem foglalkozik a kibertámadással.