A visegrádi Hotel Silvanus tetőszerkezetén és legfelső emeletén pusztítottak a lángok. Kiderült, hogy senki sem sérült meg. A tüzet sikeresen megállították a tűzoltó egységek, a Hotel Silvanus igazgatója jelentős károkról számolt be.  

Borzasztó órákon vagyunk túl! Hálát adunk, hogy személyi sérülés nem történt. A tüzet sikeresen megállították a tűzoltó egységek!

− írta a Hotel Silvanus a Facebook-oldalán, ahol több megrázó képet is közzétettek.

Csámpai Attila, a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a Blikknek elmondta, hogy a tüzet három óra után sikerült megfékezni, a tényleges oltás azonban csak az esti órákban történt meg. Egész éjszaka kint volt egy egység, hogy felügyelje a területet, egyszer kellett izzást eloltaniuk. A rendőrségtől a lap megtudta, hogy 

közveszélyokozás gyanúja miatt rendeltek el nyomozást ismeretlen tettes ellen, de  hogy valóban történt-e bűncselekmény, csak később derülhet ki. 

Korábban a Világgazdaság is beszámolt róla, hogy szombat délelőtt tűz ütött ki a visegrádi Silvanus Hotelben, ahol 

a lángok helyenként már a tetőszerkezetre is átcsaptak. A vendégek sértetlenül elhagyták a szállodát, de egy mentőhelikopter is érkezett a helyszínre. Valószínűleg elektromos probléma okozta a tüzet.

Az 1970-es években épült hotelben nem ez az első tűzeset. A Visegrádon található szálloda még a szocializmus időszakában, a hetvenes évek legelején épült. A rendszerváltás utáni években kettőről négyemeletesre nőtt, és kapott két vadonatúj szárnyat is.

2008. június 28-án a földszinten, az elektromos elosztóhelyiségben kigyulladt a kapcsolószekrény, majd a tűz átterjedt az oldalsó épületszárny első emeletén lévő mosodára is.