Jelentős kárt okozott a visegrádi Hotel Silvanusban keletkezett szombati tűz

közölte Pintér Róbert, a szálloda igazgatója. Véleménye szerint a könnyűszerkezetes tetőt ki kell cserélni.

Fotó: Hegedüs Róbert

Telefonon elmondta: a 151 szobával működő hotelnek mintegy kétszáz vendége volt – 143 szobát adtak ki –, amikor szombat délelőtt kigyulladt a negyedik emelet, ahol kizárólag szobák vannak.

A vendégek elhelyezése folyamatban van, de többségük a környező épületekben és a Fellegvár parkolójában biztosított melegedőbuszokban vár, és egyelőre csupán néhány vendég kért áthelyezést, amelyre a környező szállodákban van lehetőség.

Beszámolt arról, hogy egy nemzetközi konferenciát, amelyet a hét végén tartottak volna a hotelben, Budapestre helyeznek át. Kiemelte, hogy a koronavírus-járvány miatti korlátozások okán van tapasztalatuk abban, hogy egyik pillanatról a másikra hogyan menedzseljék a helyzetet.

A meglévő foglalásokkal kapcsolatban közölte, sok megkeresést kapnak; mindenki maga döntheti el, hogy elmegy a szállodába, vagy nem.

A jövőbeni foglalási lehetőségek megnyitása a következő hetek válasza és annak is a függvénye, hogy a szombati és a vasárnapi felmérések milyen eredményre vezetnek mondta az igazgató.

Pintér Róbert korábban úgy vélekedett, hogy 

valószínűleg elektromos probléma okozta a tüzet. 

Hangsúlyozta: a vendégek és az alkalmazottak a tűzeset idején biztonságban voltak, senki sem sérült meg. Némethy Zita, a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője szombat délután elmondta, hogy jelenleg az utómunkálatokat végzik a hotelben, tűzvizsgálatot is tartanak.

Mint korábban beszámoltunk róla, szombat délelőtt kapott lángra az épület, a negyedik emeleten keletkezett tűz hamar átterjedt a tetőszerkezetre. A személyzet gyors reagálásának is köszönhető, hogy az épületben tartózkodó vendégeket időben sikerült kimenekíteni, így a tűzesetben senki nem sérült meg. A tűz oltásában több mint száz tűzoltó vett részt, a kora délutáni órákra sikeresen megfékezték a lángok továbbterjedését.