Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy meghalt egy férfi a Savoya Parkban lévő Auchanban, miközben vagyonőrök intézkedtek vele szemben. A rendőrség kommunikációs osztálya egy rövid közleményben reagált a hírre:

az egyik XI. kerületi bevásárlóközpontban egy férfi, akivel szemben lopás miatt intézkedtek a vagyonőrök, rosszul lett, a helyszínen életét vesztette.

Warsaw,,Poland,-,09.01.2021:,Auchan,Logo,,Photo,Of,Auchan,In
Fotó: MiriamW

A haláleset március 10-én, a kora délelőtti órákban történt. A Blikk megkereste az üzletláncot, amely azt írta: „Sajnos valóban tragikus eset történt vasárnap reggel a Savoya Parkban található áruházunkban. Egy vásárlót lopáson értek, aki a szabályos vagyonőri intézkedés közben váratlanul rosszul lett, és az azonnal megkezdett, szakszerű ellátás ellenére elhunyt.” 

Sajnos sem az áruházi defibrillátorral újraélesztést elkezdő biztonsági vezető, sem pedig a kiérkező mentők nem tudták megmenteni az életét. A halál okáról csak az ilyen esetekben lefolytatandó vizsgálat után lehet biztosat mondani.

Az Auchan  közölte, hogy az esetet a Budapesti Rendőr-főkapitányság szakértői  bevonásával vizsgálja, az üzletlánc pedig mindenben együttműködik az illetékes hatóságokkal. 

A haláleset rendkívül megrázta munkatársainkat is, a vállalat őszinte részvétét nyilvánítja a hozzátartozóknak

– fogalmazott az Auchan.