Közélet

Lecsaptak egy krími repülőtérre az ukránok

A 39. helikopterezred bázisát érte ukrán csapás, a repülőtér lángokban áll. Az ukránok egyre gyakrabban támadják a krími orosz célpontokat is.

Robbanások rázták meg szerda hajnalban az orosz megszállás alatt lévő Krím félszigeten fekvő Dzsankoj városát, ahol egy katonai repülőtér is található. A robbanások után arról is érkeztek jelentések, hogy nagy tűz tombol a repülőtéren.

RUSSIANS INVADE UKRAINE -- APRIL 6, 2022:  15 Maxar satellite imagery overview of maintenanRUSSIANS INVADE UKRAINE -- APRIL 6, 2022:  15 Maxar satellite imagery overview of maintenance and resupply area in Dzhankoi, Crimea.  6april2022.  Please use: Satellite image (c) 2022 Maxar Technologies.ce and resupply area in Dzhankoi, Crimea.  6april2022.  Please use: Satellite image (c) 2022 Maxar Technologies. Krím
Műholdfelvétel a Krím félszigeten található repülőtérről / Fotó: Getty Images

 

Egy utat is lezártak a támaszpont közelében

Később egy tisztviselő a várost egy közeli faluval összekötő út lezárását is bejelentette, közel a katonai támaszponthoz – írja a Kyiv Independent. A repülőtéren volt a 39. helikopterezred támaszpontja, amely különböző támadóhelikoptereket – Ka–52 Alligator, Mi–8, Mi-28N és Mi–35M – használ.

Az Ukrajna elleni invázió kezdete óta Oroszország már több mint 300 harci helikoptert vesztett,

de az ukránok számos támadást intéztek a Krímben állomásozó fekete-tengeri flotta hajói ellen is, többet elsüllyesztve közülük.

 

megszállás támadóhelikopter háború repülőtér orosz-ukrán háború
Kapcsolódó cikkek