Legalább tíz ember halt meg a tajvani keddi földrengésben, és több mint ezren sérültek meg. A 7,4-es erősségű földrengés az elmúlt 25 év legnagyobb rezgése volt, és az utórengések miatt a mentés is lassan halad. Csütörtökön is még többtucatnyian várnak a mentőcsapatokra.

Több mint ezer sebesültje van a tajvani földrengésnek / Fotó: AFP

A rengések legalább kilenc földcsuszamlást indítottak el, és domboldalak omlottak rá a Hualienben található Suhua autópályára. Több mint 300 utórengés kényszerítette az embereket arra, hogy sátrakban aludjanak, mivel nem tudtak még visszatérni lakóházaikba – írja a The Independent.

Mintegy 690 ember még mindig a romok alatt várja a mentőcsapatokat.

A csapdába esett személyek főként szállodai alkalmazottak. A földrengés miatt cunamiriasztást adtak ki a szigeten és a környező országokban.

A tajvani hatóságok szerint hetven bányász rekedt két szénbányában. A bányászok kimentésére mentőcsapatot szerveztek, a bent rekedtek állapotáról a hatóságok később értesítik a sajtót.

Brutális felvételek a tajvani földrengésről – videó

Összedőlt épületek, ringatózó járművek, beomlott utak: elképesztő felvételeket tettek közzé a közösségi médiában a tajvani földrengésről. Tajvan fővárosában összedőlt egy felhőkarcoló is.