BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Különleges akciócsoporttal veszik fel a harcot az orosz dezinformáció ellen a németek

A német kormány új munkacsoportja a tervek szerint csírában folytaná el az álhírkampányokat.

Az orosz dezinformációs kampányok ellensúlyozására hozott létre munkacsoportot Németország, mivel azok célja Berlin szerint a demokrácia aláásása és viszály szítása a társadalomban.

Election,Interference,By,Foreign,Hackers,Concept
Az álhírek cáfolása a közösségi médiában is fontos feladat lesz a szervezetnek / Fotó: Shutterstock

A német nemzetbiztonsági stratégia Putyint tartja a legnagyobb fenyegetésnek

Mindez az Olaf Scholz kormánya által tavaly bemutatott, az ország biztonságát fenyegető legnagyobb veszélyként a Kremlt megnevező nemzetbiztonsági stratégia alkalmazásának egy újabb lépése is. A munkacsoport a belügyi, a külügyi és az igazságügyi tárcák közös kezdeményezése és 10 elemzővel kezdi meg a munkáját, ám a stáb a tervek szerint később duplázódhat. A csoport feladata a dezinformációs kampányok figyelése és elemzése.

A dezinformációs műveletek felismerése és az álhírek cáfolása a közösségi médiában is fontos feladat lesz a szervezetnek – írja a Bloomberg. Olyan műveletekkel szemben kell majd fellépnie, mint a Doppelgaenger kampány, ami több mint egymillió bejegyzést hozott létre az X-en több tízezer hamis fiókról, alig pár hét alatt a német kormány szerint. Cél azonban a kampányok megelőzése és hatástalanítása még azelőtt, hogy azok elterjedtek volna.

Vlagyimir Putyin háborúja ellenünk is irányul

– mondta Annalena Baerbock német külügyminiszter egy, a Süddeutsche Zeitungban vasárnap megjelent interjúban, hozzátéve, hogy az orosz elnök az európai békés rendet és lehetőleg minél több liberális demokráciát szeretne megsemmisíteni, miközben emberei a szélsőjobb és a szélsőbal frakcióiban ott ülnek a német parlamentben is, gyakran egy az egyben átvéve a putyini propagandát.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.