Logisztika

Leparancsolják az első kerületi járdákról segwayeket

Július 15-től tilos az I. kerület tulajdonában lévő gyalogutakon és gyalogos övezetekben elektromos meghajtású eszközöket használni, erről döntött a Budavári Önkormányzat Képviselő-testülete.

A képviselők elfogadták az előterjesztést és módosították a közösségi együttélés szabályairól szóló önkormányzati rendeletet. Erre azért volt szükség, mert a kerültben egyre elterjedtebbek az elektromos közlekedési eszközök használata, amelyek miatt már több baleset is történt.

Fotó: MW

Az új rendelet szerint a jövőben nem lehet majd pl.:

  • segwayt,
  • elektromos rollert,
  • hoverboardot,
  • elektromos gördeszkát használni az I. kerület gyalogos útjain.
  • Ezeken a területeken kizárólag kézben vagy tolva lehet használni az elektromos eszközöket. A képviselő-testület azért döntött így, mert sokszor csapatokban, fegyelmezetlenül és nagy sebességgel közlekednek ezekkel az eszközökkel, veszélyeztetve a járókelőket.

    A rendelet nem vonatkozik a rendvédelmi szervek járműveire és eszközeire, valamint a mozgáskorlátozottak által használt eszközökre.

    Az V. kerületben június közepe óta tilos a segway, az elektromos kerékpár, az elektromos roller, az elektromos gördeszka, a hoverboard, a sörbike (négykerekű, többszemélyes „kocsmabicikli”) és a riksa használata a kerületi önkormányzat tulajdonában lévő gyalogutakon és gyalogosövezetekben.

    segway hoverboard I. kerület elektromos meghajtású eszköz
    Kapcsolódó cikkek