Logisztika

Szombattól halottak napjáig járnak a BKK különjáratai

Sűrűbben indított járatokkal, nagyobb befogadóképességű járművekkel készül a BKK az idei mindenszentekre és halottak napjára.

Október 27-től (szombattól) november 2-ig (péntekig) a sírkerteket érintő közösségi közlekedési járatok a szokásosnál sűrűbben indulnak, illetve ezeken a vonalakon a szokásosnál nagyobb befogadóképességű járművek közlekednek. Emellett rendkívüli járatok is közlekednek a fővárosban a temetők megközelítése érdekében – olvasható a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményében.

Az Új Köztemető belváros, illetve Buda felőli megközelítése idén változik a Fiumei úton zajló villamospálya-felújítás miatt:

  • a sírkert legkönnyebben az M2-es metró Örs vezér tere vagy az M3-as metró Kőbánya-Kispest végállomásától induló 68B jelzésű, rendkívüli buszjáratára átszállva érhető el, amely október 27. és november 2. között minden nap közlekedik. Kőbánya felől továbbra is érdemes a 28-as vagy a 37-es villamosjáratot választani.
  • Farkasréti temető megközelítését a szokásonál sűrűbben közlekedő 59-es villamos és a máskor is közlekedő járatokon kívül a 8B, a Megyeri temetőét a 30B, az Erzsébeti temetőét a 36B, az Óbudai temetőét a 118B, a Budafoki temetőét pedig a 158B jelzésű rendkívüli buszjárat segíti.
  • Forrás: MTI/Balogh Zoltán

    A BKK kiemeli, hogy

    október 31-én, szerdán nyitástól november 2-án zárásig gépjárművel csak az Új Köztemetőbe lehet behajtani, a többi sírkertben tilos az autóforgalom, csak a mozgáskorlátozottak hajthatnak be gépkocsival.

    A mindenszentekhez és a halottak napjához kapcsolódó további temetői információkat a Budapesti Temetkezési Intézet weboldalán lehet találni.

    BKK mindenszentek halottak napja
    Kapcsolódó cikkek