Logisztika

Hamarosan kifizethetik a Malév porul járt utasait

Lassan egy évtizede ment csődbe a Malév, de az utasok kártérítése még mindig nem történt meg.

Lassan egy évtizede ment csődbe a Malév, de az utasok kártérítése még mindig nem történt meg. Egy megnyert és jogerős bírósági ügy sem volt ehhez elég, de most végre megállapodásra jutott az IATA (Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség) az ECTAA-val (Európai Utazási Irodák Szövetsége), az átutalások pedig hamarosan megtörténnek – írja a Napi.hu.

A cég csődje

után több ezer utas szerette volna visszakapni a pénzét, de nem sikerült, ugyanis a IATA arra hivatkozott, hogy az utasokon kívül mást is ki kell fizetnie. Az ügy bíróság elé került, ahol a megtérítés mellett döntöttek.

Fotó: Bruzák Noémi / MTI

A fordulópontot az idei nyár eleji megállapodás jelentette a IATA és az ECTAA (Európai Utazási Irodák Szövetsége) között, aminek értelmében

ténylegesen ki kell fizetniük a le nem utazott repülőjegyek árát. Az értesülések szerint az ügyben érintett 190 utazási iroda egy-két héten belül megkapja az összeget, a pórul járt utasok pedig a jegyár 70 százalékát kapják vissza az utazási irodán keresztül.

A cikk hozzáteszi, hogy az IATA egyáltalán nem fizet kamatot a visszautalt összegekre, tehát az utasok az akkori repülőjegy árának részleges visszatérítését várhatják.

 

MALÉV csőd
Kapcsolódó cikkek