Logisztika

Tizennégymilliós bírságot kapott a BKK a reptéri szellemjáratokért

A fővárosból a reptérig közlekedő járat ügyében még október elején indult vizsgálat fogyasztóvédelmi bejelentés alapján.

Tizennégymillió forintra bírságolta a reptéri járatára szóló jogtalan jegyértékesítés miatt a Budapest Főváros Kormányhivatala a Budapesti Közlekedési Központot(BKK).

A szellemjárat ügyében indított vizsgálatról még október elején számoltunk be, amikor is a kormányhivatal közleményében megírta:

eljárást indítanak, mivel a fogyasztóvédelmi főosztályra közérdekű bejelentés érkezett a BKK járataival kapcsolatban.

A BKK a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér és a Deák Ferenc tér között közlekedő, 100E jelzésű járatát a koronavírus-járvány miatt nem üzemelteti, ennek ellenére a vonaljegyeket továbbra is értékesítette, megvásárolhatók voltak a jegyautomatákból és a mobiljegy-alkalmazáson keresztül is.

Fotó: VG

Budapest Főváros Kormányhivatala 14 millió forint bírságot szabott ki jogsértés miatt a Budapesti Közlekedési Központ Zrt.-vel szemben,

amiért a társasága a reptéri 100E jelzésű járatára úgy értékesített menetjegyet április és október között, hogy azt a koronavírus-járvány miatt nem üzemeltette.

Kifejezetten méltányos az összeg, hogyha azt vesszük alapul, hogy az eddigi információk alapján az utasok 16 ezer jegyet vásároltak a nem létező járatra, amellyel a fővárosi fenntartású közlekedési központ 14 millió forintos kárt okozott a vásárlóknak.

A fogyasztóvédelmi eljárás megállapította, hogy a BKK tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott a fogyasztókkal szemben, mely során több mint 14 millió forinttal károsította meg a vásárlókat. A közlekedési vállalat akkor járt volna el megfelelően, ha az érintett járat közlekedtetésének felfüggesztésekor a jegyek értékesítését is felfüggesztette volna.

Eljárás indul a BKK ellen a reptéri szellemjáratok miatt

Eljárást indított a Budapesti Közlekedési Központtal (BKK) szemben Budapest Főváros Kormányhivatala a jelenleg nem működő repülőtéri, 100E jelzésű buszjáratra szóló jegyértékesítése miatt. A kormányhivatal közleményében azt írta: az eljárást az után indították, hogy a kormányhivatal fogyasztóvédelmi főosztályára közérdekű bejelentés érkezett.

 

reptéri járat bírság Budapesti Közlekedési Központ (BKK) busz Budapest Főváros Kormányhivatal szellemjárat 100E büntetés
Kapcsolódó cikkek