A Budapest Airport februárban sikeresen megállapodott az üzemi tanácsokkal és szakszervezetekkel az idei bérfejlesztés mértékéről.

Így átlagosan 13 százalékkal magasabb bérrel számolhatnak a BUD csoport dolgozói 2022 márciusától, egyes területeken pedig a béremelés mértéke a 15 százalékot is eléri

– áll a repülőtér-üzemeltető közleményében.

A Budapest Airport az elmúlt időszakban összesen több mint kétszáz új kollégával erősítve csapatát. Dolgozói bérének mostani emelése mellett nő a munkába járásuk költségtérítése, mégpedig a Budapesten kívülről ingázók esetében márciustól 15 forintra kilométerenként. A budapesti munkavállalók továbbra is havi bruttó 14 286 forint utazási támogatásra jogosultak, amelynek nettója megegyezik a havi tömegközlekedési bérlet jelenlegi árával.

Emelés a leányvállalatnál is

A Budapest Airport 100 százalékos tulajdonú leányvállalatánál, a BUD Security Kft.-nél az utasbiztonsági ellenőrök kezdő alapbére márciustól bruttó 404 300 forint,  amely a tavalyi havi keresetükhöz képest 15 százalékos emelés. Az utasok tájékoztatásáért felelős terminálüzemeltetési és információs munkatársak kezdő fizetése szintén havi bruttó 404 300 forintra emelkedik. A munkatársak az alapfizetésük és a műszakpótlékok mellett negyedéves bónuszra, munkába járási támogatásra és a vállalatnál eltöltött idővel arányos törzsgárda jutalomra is jogosultak.

Az idei béremelés minden munkakörben jelentős, sok esetben akár havi bruttó 50 ezer forintos alapbéremelést is jelenthet a Budapest Airportnál.

 Az érdekképviseletekkel kötött megállapodás ezen kívül hagyományosan tartalmazza a karácsonyi bónusz összegét is.