Az idén először egy női hallgató is végzett a MÁV-REC Railway Engineering Corporation Kft. oktatási divíziójában – közölte lapunkkal a társaság. Balla Viktória a Komplex Rail Kft.-nél helyezkedett el. Nyilatkozata szerint nagyjából nyolcéves korában, a Közlekedési Múzeumban szerette meg a Nohab mozdonyt. Amint lehetett, megpróbált bejutni a MÁV-Startnál a motorvonat-vezetői tanfolyamra, de nem sikerült, így forgalmi szolgálattevőnek tanult. Amikor azonban a Komplex Rail mozdonyvezetőt keresett, jelentkezett a MÁV-REC képzésére. 

mozdony

A MÁV-REC oktatási divíziója a járművezető-képzés mellett a vasút számos területén tart oktatásokat – például kocsirendező, tolatásvezető, raktárnok –, egyszerűsített forgalmi alapképzést több munkakörben. Partnerei száma évről évre nő. A divízió tavaly ősszel átköltözött a Lurdy Ház harmadik emeletére. További fejlesztési céljai között szerepel például egy szimulátor beszerzése. Érdekesség, hogy miközben mozdonyvezetőket oktat, honlapja szerint maga a MÁV-REC is keres mozdony- és tolatásvezetőt. 

A 2001-ben alapított MÁV-REC szolgáltatásai a vasúti és általános logisztikai, illetve hulladékgazdálkodási-környezetvédelmi feladatokhoz kapcsolódnak. Tevékenysége kiterjed a piacon megjelenő UIC és EUR jelzésű rakodólapok minőségének állandó színvonalon tartására, 2009-től már Romániában is.