Több mint 20 hektáron épít logisztikai bázist a belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező WLP (Weerts Logistics Park) és a RaktárAD 175 millió euró beruházással Vecsés és Gyár határában közölte a befektetői csoport.

Szigetszentmiklós, 2022. február 6.Kamionok lerakodásra várakoznak a Leshegy Ipari Parknál, közvetlenül az M0-s autóút, a Budapestet körbevevő gyorsforgalmi út mellett, a Halásztelek - Csepel lehajtónál.MTVA/Bizományosi: Faludi Imre ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt. Szigetszentmiklós, 2022. február 6.
Kamionok lerakodásra várakoznak a Leshegy Ipari Parknál, közvetlenül az M0-s autóút, a Budapestet körbevevő gyorsforgalmi út mellett, a Halásztelek - Csepel lehajtónál.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Fotó: Faludi Imre / MTI

A Liszt Ferenc Repülőtér közelében fekvő, 60 hektáros területen a belga WLP négy, egyenként 50 ezer négyzetméter nagyságú, elsősorban nagy logisztikai cégek befogadására alkalmas óriáscsarnokot épít.

A vecsési logisztikai parkban épülő 36 ezer négyzetméter összterületű létesítményben kisebb cégek, műhelyek 200 négyzetméter nagyságban vásárolhatnak területet.

A társaság korábban Alsónémedin és Nagytarcsán épített összesen 200 ezer négyzetméter nagyságú raktárcsarnokot. A cég az MTI érdeklődésére közölte, hogy a nagytarcsai logisztikai bázis kihasználtsága százszázalékos, a vecsési központ várhatóan három-öt év alatt telhet meg bérlőkkel.

A Vecsés és Gyál határán épülő beruházás a WLP 25. európai projektje. A belga társaság Belgiumban, Hollandiában, Franciaországban, Németországban, az Egyesült Királyságban és Olaszországban több mint 900 ezer négyzetméternyi logisztikai beruházással rendelkezik. A RaktárAD Ingatlanfejlesztő Kft. 8,4 milliárd forint árbevétel mellett 5,4 milliárd adózott eredménnyel zárta a 2021-es évet.