Meghaladta a 6,68 milliót az utasok száma a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az első fél évben, ez 26,6 százalékkal több, mint a tavalyi azonos időszakban, és több, mint 2021-ben egész évben – tájékoztatott a Budapest Airport Zrt. hétfőn.

Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A repülőteret üzemeltető társaság közleménye szerint 

az eddig mért teljes éves utasszám így már csak 9,4 százalékkal marad el a 2019-es rekordévben regisztrált adattól, túlszárnyalva a korábbi várakozásokat.

Hozzátették, hogy a június már a negyedik egymás utáni hónap volt, amikor a repülőtér forgalma meghaladta az egymilliót.

Az év eleji átmeneti globális lassulás után a cargo tavasztól újra növekedésnek indult, így a Budapest Airporton megforduló árumennyiség az első fél évben 91 452 tonna volt, vagyis az éves 200 ezer tonnás álomhatár elérése elérhetőnek tűnik a közeli jövőben – jelezte a vállalat.

A bankkártyánk lesz a jegyünk a ferihegyi 100E buszjáratain

A BKK ügyfelei előzetes regisztráció nélkül, bankkártyájuk, okostelefonjuk vagy okosórájuk segítségével válthatnak jegyet a 100E Repülőtéri Expresszre.

A közleményben kiemelték, hogy az elmúlt négy és fél év több mint százmilliárd forint értékű fejlesztéssorozatának eredményeképpen az idei első fél évben számos elismerést kapott a Budapest Airport és a teljes repülőtéri közösség.

Ezek között említették, hogy március elején a Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (ACI) a budapesti légikikötőnek ítélte oda a legjobb európai repülőtér díjat a 15–25 milliós utasforgalmat lebonyolító repülőterek közül. Március közepén a ferihegyi repülőtér egymás után tizedszer nyerte el a Skytrax nemzetközi légi közlekedési kutatási szervezet Kelet-Európa legjobb repülőtere címét. A szervezet emellett háromnapos auditja után négycsillagosra emelte a légikikötő minősítését. Áprilisban a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a kontinens légikikötői közül elsőként megszerezte a nemzetközi WELL Health-Safety Rating minősítést, amely igazolja, hogy minden szükséges lépést megtesznek, hogy az utasok és a személyzet biztonságát és egészségét garantálják.