Nemzetközi gazdaság

Mélyponton a belső égésű motoros autók iránti kereslet

Nagy-Britanniában megsínylette a koronavírust a benzines és dízeles autók piaca, miközben az elektromos kocsik iránt rekord-kereslet alakult ki.

Nagy-Britanniában megsínylette a koronavírust a benzines és dízeles autók piaca, miközben az elektromos kocsik iránt rekord-kereslet alakult ki. A motortrader.com összefoglalója szerint 21 éve nem gurult ki ilyen kevés új benzines és dízeles kocsi a brit szalonokból.

A vásárlási kedv bezuhanását a piaci szereplők leginkább a járvánnyal összefüggésben keresik. Mike Howes, a Motorgyártók és Kereskedők Társaságának – a legnagyobb angol autóipari szövetség – vezérigazgatója szerint az ágazat gyenge teljesítménye koránt sem ér véget az idei évben.

A szeptemberi adatok alapján közel ötszázalékos volt az egy év alatti keresletcsökkenés a piacon – ilyenre 1999 óta nem volt példa. Összességében 2020 eddig eltelt kilenc hónapja harmadával gyengébb az előző év azonos időszakához képest a szektorban.

Fotó: Csapó Balázs / CSB Kisalföld

Érdekes összehasonlítás:

a tisztán elektromos és konnektoros (plug-in) hibrid autók piaca ezzel szemben 184, illetve 139 százalékos emelkedést produkált tavalyhoz képest.

autóipar angila elektromos autó
Kapcsolódó cikkek