Nemzetközi gazdaság

Nem kellett a 100 karátos gyémánt a kriptósoknak

Valószínűleg a legnagyobb értékű fizikai tárgy lehetett volna a gyémánt, amit kriptóért is kínált a Sotheby's, ám úgy tűnik a kriptopénzek rajongói továbbra sem szívesen válnak meg kedvenc eszközüktől.

Június 25 óta lehetett licitálni a Sotheby's ázsiai "The Luxur Edit" árverésén a körte alakú gyémántra, amiért az aukciósház akár bitcoint vagy ethert is elfogadott volna, ám végül hagyományos pénzért kelt el – írja a Bloomberg.

Fotó: Shutterstock

A gyémántra legfeljebb egy tucatnyian licitáltak és végül 95,1 millió hongkongi dollárért kelt el, ami 12,3 millió amerikai dollárnak felel meg, így elmarad a várt 15 millió dolláros ártól.

Úgy tűnik tehát, hogy a digitális utópiában hívő kripto rajongók továbbra is szívesebben áldozzák virtuális pénzüket virtuális javakra, hiszen például Beeple 5000 napos alkotásához tartozó NFT-ért hajlandóak voltak 69 millió dollárnak megfelelő ethert kifizetni.

Az NFT-k piaca az idei év első félévében rekordot döntött, az idei év első félévében elérte a 2,5 milliárd dollárt a DappRadar szerint és ez csak a blokkláncon zajló tranzakciókra vonatkozik, amik közé például az aukciósházak árverései nem tartoznak. A NonFunglible.com csak az ethereum blokkláncát vizsgáló adatai szerint az idei első félévben 1,8 milliárd dolláros forgalmat generáltak ezek az alkotások, nem számolva decentralizált pénzügyhöz (DeFi) tartozó tranzakciók 8 milliárd dolláros értékét.

NFT kriptoeszközök ethereum kripto ether bitcoin
Kapcsolódó cikkek