Nemzetközi gazdaság

100 karátos gyémántot is vehetünk már kriptóért

A Sotheby's július 9-i aukcióján egy 100 karátos, 15 millió dollárosra becsült gyémántra lehet licitálni és akár bitcoinnal vagy etherrel is lehet érte fizetni. A gyémántot Hong Kongban lehet megtekinteni július 3 és 8 között.

Az aukciósház ázsiai ékszerosztályának alelnöke szerint így a világ legrégebbi értékmérőjéért fizethetünk az emberiség legújabb valutáival – írja a Marketwatch. Venhao Jü szerint sose volt jobb pillanat arra, hogy egy ilyen világszínvonalú gyémántot piacra dobjanak.

Fotó: Shutterstock

Az aukciósház szerint ez a második legnagyobb körte alakú gyémánt, ami megjelenik a nyilvános piacon és természetesen az első alkalom, hogy ilyen értékű tárgyat kínálnak kriptovalutáért. A drágakő egyébként a Sotheby's ázsiai "The Luxury Edit" sorozatában jelenik meg és június 25 óta online már lehet rá licitálni, jelenleg 65 millió hongkongi dollárnál jár az ár, ami több mint 8 millió amerikai dollár, így egyelőre messze van a 15 millió dolláros várt végső licittől.

Az aukciósház szerint a tény, hogy kriptót is elfogadnak a piac fejlődésének is jelentős lépcsőfoka, hiszen korábban sosem kínáltak ilyen eszközökért hasonló értékű fizikai tárgyat. Amennyiben a nyertes kriptóval fizet, azt a Coinbase fogja lebonyolítani.

ethereum Sotheby's gyémánt árverés kripto Coinbase aukció bitcoin
Kapcsolódó cikkek