Megszakította a tárgyalásokat a Ryanair a Boeinggel a repülőgyártő 737 MAX 10-es modelljének jelentős megrendelése kapcsán, miután nem sikerült egyezségre jutni azok árával kapcsolatban – közölte a légitársaság a Reuters információi szerint.

Fotó: Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A fapados légitársaság a Boeing 737 MAX sorozatának legnagyobb európai megrendelőjeként 210 darabot vásárolt a 197 üléses MAX 8-200-as típusból, és júliusban jelezte, hogy még idén jelentős mennyiséget vásárolhat a 230 üléses MAX 10-esből is.

Egy ilyen rendelés sokat erősített volna a Boeing pozícióján, és a 737 MAX sorozaton is, miután a társaság által gyártott gépek két balesetet követően 20 hónapra a földre kényszerültek. A légitársaság vezérigazgatója, a költségcsökkentés megszállottjaként ismert Michael O'Leary azonban már a múlt héten igyekezett hűteni a várakozásokat, amikor is közölte, hogy nem tartja valószínűnek, hogy még idén sikerül megállapodásra jutni.

Hétfőn már a tárgyalások összeomlásáról beszélt, melynek kapcsán csalódottságát fejezte ki, azonban mint elmondta a Boeingnél jóval optimistábbak náluk a repülőgépek árazásával kapcsolatban, míg a Ryanairnek nem szokása túl magas árat fizetni a repülőgépekért.