Miután három hónapja pár kiválasztott nemzet utazói előtt már kinyitott, a héten már bárhonnan érkezhetnek turisták Bali szigetére – közölték hétfőn az indonéz hatóságok a Reuters szerint.

A turistákból élő szigetre október óta többek között Kínából, Új-Zélandról és Japánból érkezhettek az utazók, ám közvetlen légijárat nem volt a szigetre. A nyitást követően ez változni fog, így a Singapore Airlines február 16-tól már újraindítja járatait a szigetre – közölte pénteken a légitársaság.

Fotó: NurPhoto

Erre az éjszakai életéről, a szörfről, templomokról és vízesésekről ismert turistaparadicsomnak nagy szüksége is van, hiszen a 2019-ben 6,2 millió utazót fogadó helyen általában a gazdaság 54 százalékát adja a turizmus.

Mindez a délkelet-ázsiai térség többi célpontjának, így Thaiföldnek és a Fülöp-szigeteknek a hasonló döntéseit követi, noha a koronavírus fertőzések száma ismét növekedésnek indult Indonéziában is, hiába sikerült a korábbi hullámokat a hatóságoknak megfékezniük.

Ugyanakkor a látogatóknak még akkor is 5-7 nap karanténnal kell számolniuk, ha be vannak oltva a koronavírus ellen. Február 4-től válik szabaddá az út a sziget felé a turistáknak.