Fontos projektre készül a Toshiba, új félvezetőgyártó üzemet építenek Isikavában. A vállalat tervei szerint 2025 márciusáig megduplázza gyártási kapacitását

– írja a Bloomberg.

A cég 870 millió dollárt fektet a létesítmény felépítésébe, amelyért természetesen extra profitot vár vissza. A saját üzem létesítését emellett az a globális probléma is indokolja, hogy az autó- és elektronikai cikk gyártóknak még az alapvető csipek beszerzése is nehézségekbe ütközik, és ez megakasztja a munkafolyamatokat.

Az alkatrészhiány viszont várhatólag az év végéig kísérteni fogja a gyártókat, már a Sony és a Nintendo is jelezte, hogy ez visszafogja majd a termelési kapacitást.

Fotó: Shutterstock

A Toshibánál az elektromos járművek és az ipari berendezések automatizálása is prioritást élvez, és hajlanak arra, hogy a közeljövőben csak megújuló energiaforrást használjanak a gyártáshoz. A vállalat a jövő héten tájékoztatja részletesen a befektetőket az új üzleti stratégiáról. Ezt érdeklődéssel várják a részvényesek, ugyanis novemberben felröppent a hír, hogy a céget három részre darabolnák.