Gyorstalpalón képezne át pilótákat és irodistákat légiutas-kísérővé a British Airways, amely az új céges képzési programjában résztvevőknek azonnali utazási kedvezményeket, a dolgozóknak pedig 300 fontos ajánlási bónuszt kínál. 

Nyárig háromezer új légiutas-kísérőt akar átképezni a British Airways, amely gyorstalpaló tanfolyamokat hirdetett, ahová pilótákat és az adminisztratív irodai állományban dolgozókat is hívja az ideiglenes munkára – szúrta ki az aero.de hírét a Turizmus.com.

Fotó: Shutterstock

A BA a koronavírus-járvány alatt tízezer dolgozójától vált meg. Az elbocsátások csaknem fele a kabinszemélyzetet érintette, a légiutas-kísérői létszámot pedig most nem igazán sikerül feltölteni. A munkaerőhiány mindenek előtt a társaság regionális leányvállalatát, a CityFlyer-t sújtja – derül ki az írásból.

A turisztikai portál cikke rámutat, hogy a kezdeményezés kétesélyes, mert „a bökkenő csak az, hogy a pilóták valószínűleg inkább kimaradnak abból a konfliktusból, ami a légitársaság és a légiutas-kísérők között a kollektív szerződést érintően már régóta fennáll. Mint azt a légitársaság kezdeményezéséről először tudósító személyzeti portál, a paddleyourownkanoo.com megírta, a BA 2010-ben már próbálkozott hasonló akcióval, hogy megtörje a légiutas-kísérők sztrájkját, a légiutas-kísérők és a pilóták között azóta is feszült a viszony.”

Mindenesetre a cél adott, a légitársaságnak még a nyári szezon előtt háromezer légiutas-kísérőre van szüksége, ennek érdekében dolgozóit sikerdíjjal, 300 angol font értékű bónuszokkal honorálja, amennyiben ajánlásukra valaki az ismeretségi körükből jelentkezik az állásra és munkába áll.