nem hajlandó betiltani az orosz hírforrásokat a Starlink műholdas interneten.

Nem fogjuk megtenni, hacsak nem fegyverrel fenyegetnek. Sajnálom, hogy szólásszabadság-abszolutista vagyok

– mondta.

Miután Oroszország letámadta Ukrajnát a nyugati országok több orosz hírforrást letiltottak, mondán orosz propagandát közvetítenek. Erre válaszul csütörtökön az orosz külügyminisztérium közölte, hogy a német nyelvű, orosz állami RT DE tévécsatorna németországi betiltására Moszkva bezárja a DW oroszországi tudósítói irodáját, alkalmazottjainak akkreditációját pedig visszavonja. Az orosz külügyi tárca kezdeményezte, hogy a DW-t minősítsék idegen ügynöknek Oroszországban.

A Facebook és a YouTube után a Google is megszünteti az orosz állami tulajdonú média lehetőségét arra, hogy a platformjai segítségével pénzt keressen.

E bejelentések után Oroszország közölte, hogy betiltja a Facebookot, közben a Duma által elfogadott egyik jogszabály miatt, a BBC jelezte, hogy kivonul az országból. Az Oroszországban pénteken elfogadott törvény alapján – amellyel a BBC a döntést indokolta – szabadságvesztéssel sújtható az orosz hadsereg műveleteire vonatkozó rémhírek terjesztése. Hasonló okból  a CNN és ​​a CBS News is közölte, hogy leállítják az oroszországi adást.