Sporttörténelmi rekord: a valaha volt legnagyobb összeget fizették ki egy futballrelikviáért a londoni Soethby's aukciós háznál. A kalapács alá került tárgy nem más volt, mint az argentin focilegenda, Diego Marado 1986-os vb-n viselt meze. 

Fotó: AFP/ADRIAN DENNIS

Mint ismert: ebben szerezte az angolok elleni negyeddöntőben leghírhedtebb kezezős gólját, de szerinte nem is ő, hanem maga Isten segítette a hálóba a labdát. Innen nevezték el Isten kezének a momentumot, amely után Argentína meg is nyerte a világbajnokságot.  

Az aukción a mezért elképesztő összeget, több mint 7 millió 142 ezer fontot fizettek. Az ár ráadásul az utolsó órában ugrott óriásit.  

A mez Steve Hodge egykori angol válogatott játékos tulajdonában volt eddig, aki még a meccs után cserélte el a sajátjára Maradonával. Miután az argentin legenda 2020-ban elhunyt, Hodge úgy nyilatkozott, soha nem fogja eladni a mezt. Azóta viszont annyian keresték Hodge-ot, hogy az egykori focistának elege lett a zaklatásból és aukcióra bocsátott a relikviát, mondván, boldogítson mást a mez. Arról egyelőre nem érkezett hír, hogy ki fizette ki az elképesztő összeget a mezért.