Felével fogja csökkenteni bizonyos játékosai fizetését az FC Barcelona a legfrissebb információk szerint. A lefaragás azokat érintheti, akik az utóbbi időben nem írtak alá új szerződést, és azért van rá szükség, hogy új játékosokat igazolhasson a pénzügyi válságban lévő klub.

Barcelona's Gabonese midfielder Pierre-Emerick Aubameyang does a somersault celebrates after scoring his team's first goal during the Spanish league football match between FC Barcelona and Athletic Club Bilbao at the Camp Nou stadium in Barcelona on February 27, 2022. (Photo by Pau BARRENA / AFP)
Fotó: PAU BARRENA / AFP

A katalán klub még mindig a korábbi elnök, Josep Maria Bartomeu rossz gazdálkodásának következményeivel, illetve a világjárvány gazdasági hatásaival küszködik.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy a Barcelona a csapatkapitányoktól kérné a fizetésük csökkentését, de úgy tűnik, valójában szinte minden játékost érintene a megszorítás.

Kivételt képeznek azok, akik nemrég írtak alá új szerződést – akár hosszabbítás miatt (például Ansu Fati, Pedri és Ronald Araújo esetében), akár azért, mert a közelmúltban igazoltak a csapathoz.

A Barcelona tájékoztatni fogja a játékosokat a terveiről, és eladhatja azokat, akik nem értenek egyet a feltételekkel.