A júliusban megkérdezett német cégek 49,7 százalékának okoz gondot a szakképzett munkaerő hiánya  – közölte a müncheni székhelyű Ifo Gazdaságkutató Intézet. Ez a legmagasabb szám, amit az intézet a 2009-es mérései óta kiadott, és egyértelműen meghaladja az áprilisi 43,6 százalékos korábbi rekordot.

A worker on a lifting platform assembles the roof construction of a tent, as preparations are under way on July 15, 2022 for the upcoming Oktoberfest beer festival at the Theresienwiese fair grounds in Munich, southern Germany. - The world famous festival is to take place from September 17 to October 3, 2022 without access restrictions, as the past two years' editions had been cancelled due to the coronavirus pandemic. (Photo by Christof STACHE / AFP)
Fotó: Christof Stache / AFP

Egyre több vállalatnak kell csökkentenie a termelését, mert egyszerűen nem talál elegendő munkaerőt, de a szolgáltatóágazat szereplőit is érinti a probléma - mondta Stefan Sauer, az Ifo munkaerő-piaci szakértője. Hozzátette, hogy szerinte közép- és hosszú távon ez a probléma valószínűleg még súlyosabbá válik.

A munkaerőhiányból fakadó gondok 2009-ben még csak a vállalatok tíz százalékát érintették, amely 2019-re már harminc százalékra emelkedett. Bár a koronavírus járványból fakadó korlátozások némi enyhülést hoztak, a probléma tavaly év eleje óta egyre nagyobb gondot jelent, és az érintett vállalatok száma meredeken emelkedik.

A munkaerőhiány leginkább a szolgáltatókat érinti, az ágazatban működő cégek 54,2 százaléka nyilatkozott úgy, hogy komoly problémát okoz számukra a szakképzett munkaerő elmaradása. Az iparágon belül legjelentősebben a munkaerő-kölcsönzést sújtja ez leginkább, 77,9 százalékban, valamint a jogi és adótanácsadást 71 százalékban. De az elsősorban külföldi munkavállalókat foglalkoztató vendéglátó- és szállodaipar is szenved a problémától, a cégek 64 százalékának okoz ez működésbeli fennakadásokat.

A feldolgozóipart is komolyan érinti munkavállalók elmaradása, a felmérésben résztvevők 44,5 százaléka panaszkodott szakemberhiányra, közülük is a legsúlyosabban az élelmiszergyártók érintettek, 58,1 százalékukat korlátozza napi működésében a munkaerőhiány. 

A legalacsonyabb szakemberhiányról a gyógyszeripar és a vegyipar számolt be, 17,2, illetve 24,1 százalékkal. Átlag alatt van az autóipar is, 30,5 százalékkal, csakúgy, mint a gépipar 43 százalékkal.

Legutóbb az Ipari Kamara elnöke, Hans Peter Wollseifer panaszkodott a szakképzett munkaerő hiányáról. Eszerint csak Németországban a szakmákból legalább negyedmillió képzett alkalmazott hiányzik, és évente mintegy 15-20 ezer állás marad betöltetlen .

A német kormány válaszul előterjesztette a bevándorlási törvény reformjának terveit. 

Azt akarjuk, hogy a külföldi szakmunkások könnyebben és gyorsabban találjanak utat Németországba - magyarázta Nancy Faeser belügyminiszter és Hubertus Heil munkaügyi miniszter (mindketten SPD). A terveik szerint már ősszel bemutathatják az új bevándorlási törvény reformjának sarokköveit.

A Szövetségi Gazdasági és Energiaügyi Minisztérium közben benyújtotta gázmegtakarítási rendeletét, amelytől további munkaerőhiány léphet fel. Eszerint ugyanis az irodaházak és közintézmények folyosóit és előcsarnokait nem lenne szabad fűteni, valamint egyeztetnének a munkáltatói és munkavállalói érdekképviseletekkel arról is, hogy a jelenleg minimálisan előírt 20 Celsius fokos munkahelyi hőmérsékletet ideiglenesen felfüggesszék, valamint növeljék a home office-ban végzett munka mennyiségét.

A szakértők nagy gázmegtakarítási potenciált látnak a home office használatában.

A tanulmányok becslése szerint az energiafogyasztás akár öt százaléka is megtakarítható az otthoni munkavégzéssel - mondta Claudia Kemfert, a Német Gazdaságkutató Intézet szakértője.

A szakszervezetek azonban nem osztják a kormány álláspontját.

A vállalatoknál az energiamegtakarítás céljából bevezetendő otthoni munkavégzés nem lehet állandó és csak akkor lehetséges, ha önkéntes alapon történik - mondta el Anja Piel, a Német Szakszervezeti Szövetség igazgatósági tagja. Szerinte az energiahiány nem vezethet ahhoz, hogy a költségeket a home office-on keresztül a munkavállalókra hárítsák át. A kötelező munkahelyi hőmérséklet átmeneti felfüggesztéséről pedig úgy vélekedik, hogy a munkaadók feladata, hogy garantálják munkavállalóik számára az egészséges munkavégzéshez szükséges feltételek biztosítását. Piel szerint a munkaszervezés módosítása lenne a megoldás ahelyett, hogy a munkavállalóknak vastag pulóvert adnak és teljes mértékben áthárítják rájuk a válság terheit.