A Unity videójátékszoftver-gyártó cég aláírta eddigi legnagyobb szerződését, digitális szimulációs technológiáját az amerikai hadsereg rendelkezésére bocsátja – írja a Bloomberg. A Unity kedden közölte, hogy hároméves, több millió dolláros partnerséget kötött a CACI nevű amerikai informatikai céggel, amely légi megfigyeléssel és egyéb katonai hírszerzéssel segíti az Egyesült Államok fegyveres erőit.

A Unity elsősorban a névadó játékmotorjáról ismert, és számtalan ismert videójáték futtatását teszi lehetővé. A cég mostanában új területek felé terjeszkedik: az autógyártók, a gyártervezők és az ingatlanfejlesztők is digitalizálhatják alkotásaikat a Unity Game Engine segítségével. A közelmúltban a vállalat segített ügyfeleinek az emberek mozgásának vizualizálásában és tanulmányozásában is.

In this photo illustration a Unity Software, Inc. logo is
Fotó: SO-PA Images / Getty Images

A Unity már korábban is rendelkezett szerződésekkel az amerikai védelmi minisztériummal, ami aggodalmat keltett néhány alkalmazottban. A hadsereg például a vállalat szoftverét használta fel a drónok kiképzésére.

A CACI több milliárd dolláros szerződéseket kötött az amerikai hadsereggel, valamint a határőrséggel. Például 1,4 milliárdos egyezményt írt alá a Védelmifenyegetés-csökkentő Ügynökséggel a tömegpusztító fegyverek elleni védekezésre és elrettentésre.

Sem a CACI, sem a Unity nem kívánta kommentálni a híreket.