Egy hónappal csúsztatja az iPadOS 16 következő nagy frissítését az Apple, októberben érkezik a megszokott szeptemberi időpont helyett – derül ki a Bloomberg cikkéből.

A késés oka, hogy az almás cég a Stage Manager révén akarja javítani az iPad multitasking képességét. Ez lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy egyszerre több feladatot is kezeljenek, átméretezzék az ablakokat és ugráljanak a különböző alkalmazáscsoportok között. Azonban a béta-teszteléskor a fejlesztők és a felhasználók részéről kritikákat váltott ki az újítás a folyamatos hibák és zavaros felület miatt. Emiatt a kaliforniai vállalat úgy döntött, hogy egy hónappal késlelteti a frissítést, így lesz idejük javítani a felmerülő problémákat.

ipad
Fotó: Apple, Inc. / AFP

Az iPadOS 16 frissítése olyan új funkciókat is fog tartalmazni, mint a beépített időjárás alkalmazás, a külső kijelzők jobb támogatása, az iMessage üzenetek visszahúzásának lehetősége és újratervezett zárolási képernyő.

Az iPhone és az iPad operációs rendszerét még három éve választotta szét az Apple, így megszületett az iPadOS. Az elmúlt néhány évben a tech óriás egyszerre adta ki az iPad és az iPhone nagyobb szoftverfrissítéseit, ám idén ez másképp lehet.

Az Apple nem kommentálta a híreket.