A királyi udvarból származó információ szerint a Netflix vezetőit teljesen elkeserítette II. Erzsébet azon döntése, hogy megtiltotta Harry hercegnek és Meghan Markle-nek, hogy fotóst vigyenek a windsori kastélyba, hogy megörökítsék azt a pillanatot, amikor először találkozik a brit uralkodó a dédunokájával – írja a Daily Mail.

Harry herceg életrajzírója, Angela Levin a GB Newsnak elmondta, hallotta, hogy 

a streamingóriás vezetősége kétségbeesetten szerette volna, hogy készüljenek képek a sussex-i hercegi pár a királynő, vagy bármelyik királyi családtag társaságában a dokumentumsorozat részeként, amelyet éppen forgatnak.

Angela Levin egy nappal azután nyilatkozott, hogy kiderült, Harrynek és Meghannak nem sikerült rávennie a királynőt arra, hogy a dédunokája mellett pózoljon. Állítólag  azt mondták a stábnak, hogy nincs esély arra, hogy fényképeket készítsenek, mert az egy „privát családi találkozó”. A palota amiatt is aggódott, hogy a Harry és Meghan által készíttetett fényképeket megosztják az egyesült államokbeli tévécsatornákkal, vagy Harry hamarosan megjelenő emlékirataiban.

Fridge magnets featuring Britain's Queen Elizabeth II and Prince Harry with his wife Meghan Markle are displayed outside a souvenir shop opposite Windsor Castle on February 17, 2022. - Disgraced British royal Prince Andrew was urged to disappear forever from public life after settling a sexual assault lawsuit at vast cost, as Queen Elizabeth II suffered further indignity in her Platinum Jubilee year. (Photo by ADRIAN DENNIS / AFP)
Fotó: ADRIAN DENNIS / AFP

A GB Newsnak nyilatkozva Levin azt mondta, hogy a képek „nagyon-nagyon értékesek” lettek volna, és hozzátette: 

A Netflix sorozatához akarták felhasználni (...) dicsőséget lett volna a párosnak, ha a közös képeket a dédnagymamával elkészítik.

A Buckingham-palota korábban sem kívánt nyilatkozni az ügyben, de a The Sun cikke szerint a királyi család „karnyújtásnyira tartotta Harryt és a Meghant” a platina jubileum alatt, és a pár nem jelent meg nyilvánosan a királynő, Károly, Kamilla, Vilmos vagy Kate mellett a palota erkélyén sem.