Gyorsan követte a klasszikus horrorkönyvek mesterének kritikáját az újdonsült Twitter-tulajdonos Elos Musk reakciója.

Elon Musk & Twitter, ANKARA, TURKIYE - OCTOBER 06: In this photo illustration, the image of Elon Musk is displayed on a computer screen and the logo of twitter is reflected in Ankara, Turkiye on October 06, 2022. Muhammed Selim Korkutata / Anadolu Agency (Photo by Muhammed Selim Korkutata / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Fotó: AFP

Stephen King a Twitteren utasította el vasárnap keresetlen f… szóval azt a hírekbe került állítólagos tervet, hogy a közösségimédia-óriás 4,99 helyett 19,99 dollárt kérjen havonta a pipajeles kék pöttyért, amelyet a Twitter azoknak a felhasználóknak a nevéhez és posztjaihoz tesz, amelyeknek a megbízhatóságát ellenőrizte.

Musk nem rémült meg a mestertől, hanem alkudni kezdett, ahogy ildomos, a Twitteren válaszolva, így:

Valahogy fizetnünk kell a számlákat! A Twitter nem hagyatkozhat teljesen a hirdetőkre. Mit volna, ha 8 dollár lenne?

Az áremelés tervét, amely azonnal vihart kavart, a Verge szellőztette meg vasárnap. A hír szerint a Twitter új szolgáltatásokat is tervez, egyebek közt az imposztorokat kiszűrő fizetettfelhasználó-ellenőrzést.

Musk nagy hévvel vetette bele magát a Twitter ügyeibe, nemrégiben például saját megjelölését fiókjában „Főtwittelő”-re változtatta, majd most így módosított: „Twitter forróvonalas panaszkezelő”.

A 8 dolláros ajánlat aligha elégíti ki Stephen Kinget, aki szerint a Twitternek kéne őneki fizetnie, és a Verge-hírre azt írta, ha meglépik az emelést, neki búcsút mondhatnak.

Jason Calacanis internetes befektető és podcaster egyébként az áremelés hírére szavazást indított a Twitteren a fizetési hajlandóságról, és cikkünk megjelenéséig már majdnem kétmillióan voksoltak a közösségi média  legújabb botránytémájáról.

A válaszadók több mint négyötöde azt mondta, hogy egyáltalán semmit nem fizetne, és még az öt dollárt is alig több, mint a tizedük szavazta elfogadhatónak.