Meglepő kommentet írt a Twitteren a közösségi platform újdonsült tulajdonosa, Egy felvetésre reagálva azt közölte, hogy ha úgy alakul, kész saját okostelefont fejleszteni és belépni a piacra.

Fotó: Frederic J. Brown

Elon Musk telefonterveit az mozgatja, hogy az elmúlt időszak fejleményeit látva egyre többen rebesgetik, hogy 

a Google és az Apple törölheti az alkalmazáslistájából a Twittert.

Ez egyáltalán nem hivatalos, csupán folyosói pletyka, mindenesetre fő okként a laza moderálási elveket jelölték meg az iparági források.

Remélem, hogy nem így lesz, de ha nincs más választásom, készítek egy másik telefont

– idézi Musk kommentjét a Gizmodo. A lap emlékeztetett rá, hogy mind az Apple, mind a Google rendelkezik olyan irányelvekkel, amelyek megtiltják, hogy olyan alkalmazásokat kínáljon fel, amelyeken gyűlöletkeltő vagy diszkriminatív tartalmak futnak. 

A globális tech cégek ezt meglehetősen komolyan is veszik:

az Egyesült Államok Capitoliuma elleni január 6-i támadást követően törölték a kínálatukból a Parlert, mert úgy ítélték meg, hogy segítette a zavargókat az esemény megtervezésében. Igaz, később visszaengedték az alkalmazást.

Musk tegnap jelentette be, hogy a jövő héten indulhat a Twitter új hitelesítési és ellenőrzési megoldása, amelynek lényege, hogy a felhasználók nyolc dollárért cserébe kaphatják meg a hitelesítést jelző kék plecsnit. Elon Musk meghátrálni volt kénytelen, mivel ez az ötlet széles körben felháborodást keltett, hiszen sokan tartanak a visszaélésektől. A milliárdos most közölte, hogy a jövő héten induló szolgáltatásban egyből három, különböző színekkel jelzett hitelesítést akar bevezetni.
 

Mindenkit visszaenged a Twitterre Elon Musk

Az üzletember szavazást írt ki, amelynek eredménye az lett, hogy minden kitiltott kapjon amnesztiát.