Arany, szürke és kék színnel jelzett hitelesítési rendszert fog bevezetni a Twitter – közölte a vállalat tulajdonosa, A világ leggazdagabb embere egy tweetben közölte, hogy az új ellenőrzési és hitelesítési rendszerben a kormányokat, a vállalatokat és a magánszemélyeket tervezik megkülönböztetni – írta meg a Reuters.

Twitter Introduces New Official Badge For Users For Free Twitter owner Elon Musk is seen with the Twitter blue authentication badge in this photo illustration in Warsaw, Poland on 21 September, 2022. Twitter management has announced the introduction of a new verification label to replace the blue check previously given only to verified accounts. As the director of the service, Esther Crawford explains, unlike the blue symbol this one will be gray and it will be free. Twitter management has announced the introduction of a new verification label to replace the blue check previously given only to verified accounts. As the director of the service, Esther Crawford explains, unlike the blue symbol this one will be gray and it will be free. Verified accounts will now have an 'Official' badge under their username, along with a gray verification tag. All previously verified accounts will receive the 'official' check mark which will not be available for purchase and not everyone will be eligible. (Photo by STR/NurPhoto via Getty Images)
Elon Musk azt ígérte, a jövő héten újabb részleteket fog közölni a hamarosan érkező Twitter Blue szolgáltatásról.
Fotó: Getty Images

Arany plecsnit kapnak majd a vállalatokhoz tartozó hitelesített fiókok, szürkét a kormányok és kéket a magánszemélyek. 

Ez utóbbi kategória a hírességek hivatalos fiókjai számára lesz fontos.

Fájdalmas, de szükséges 

– írta Musk. Hozzátette, hogy az előzetes félelmekkel ellentétben a nyolcdolláros hitelesítési rendszer nem úgy fog működni, hogy ezért a pénzért mindenki megkapja majd a hitelesített státuszt a Twitteren, hanem a fiókokat egy manuális ellenőrzésen fogják átfuttatni előtte. Ez biztosítja majd, hogy ne legyen zűrzavar amiatt, hogy egyes felhasználók magukat másnak kiadva okoznak problémát.

Mindenkit visszaenged a Twitterre Elon Musk

Az üzletember szavazást írt ki, amelynek eredménye az lett, hogy minden kitiltott kapjon amnesztiát.

A hitelesítési rendszer már ezen a héten hétfőn újraindult volna Twitter Blue néven, ám ezt végül elhalasztották a felhasználók aggályai miatt. Elon Musk a Twitter bevételeinek növekedését várja a fizetős hitelesítéstől, így biztosítania kell, hogy senki ne használhassa visszaélésszerűen a kék plecsnit. 

Az előfizetéses Twitter Blue szolgáltatást november 11-én le kellett kapcsolni, mivel gombamódra szaporodni kezdtek a hamis profilok. 

Ekkor Musk visszakapcsoltatta a hitelesítés korábban működő rendszerét. A hamis fiókok között volt egy felhasználó, aki az Eli Lilly and Co. amerikai gyógyszeripari cég nevében hitelesíttette a fiókját a Twitteren, majd azt tweetelte, hogy a cég ingyenessé teszi az inzulint. Ezzel az volt a célja, hogy leértékelje a gyógyszercég részvényeit – erről a Reuters írt.

Az előfizetéses hitelesítési rendszer okozta káosz miatt Musk kénytelen volt meghátrálni, mivel a platform több nagy hirdetője is, például 

a General Motors vagy az United Airlines visszavonta a reklámjait a Twitterről.

Musk azt állítja, hogy a közösségi oldal felhasználóinak a száma történelmi csúcson van.