Nemzetközi gazdaság

Geraszimov fordulatot ígért a harcmezőn

A hadsereg új főparancsnoka szerint Oroszország a Nyugattal áll háborúban. Geraszimovnak ambiciózus tervei vannak.

Jelentős katonai reformokat ígért az orosz hadsereg új parancsnoka, Valerij Geraszimov. Elismerte az orosz csapatok mozgósításával kapcsolatos problémákat és a 11 hónappal ezelőtt kezdődött háborúval kapcsolatos kihívásokat – számolt be róla az Al Jazeera.

Moscow Conference on International Security MOSCOW, RUSSIA - JUNE 23:  Chief of the General Staff of the Armed Forces of Russia, Valery Gerasimov attends the 9th Moscow Conference on International Security in Moscow, Russia on June 23, 2021. Sefa Karacan / Anadolu Agency (Photo by SEFA KARACAN / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Geraszimov
Geraszimov fordulatot ígért a harcmezőn.
Fotó: Szefa Karacan

A mozgósítás és a kiképzés rendszere nem alkalmazkodott teljes mértékben az új, modern viszonyokhoz

– húzta alá Geraszimov, hozzátéve, hogy emiatt ezeket menet közben kellett kijavítania.

A főparancsnok szerint a biztonsági fenyegetések közé tartoznak NATO azon törekvései, hogy Finnországot és Svédországot is az érdekszférájába vonja. A két ország azutánn kérte felvételét a katonai szövetségbe, miután Oroszország február 24-én megindította háborúját Ukrajna ellen.

Geraszimov ismertette, hogy terveik szerint két további katonai körzetet is létrehoznának Moszkvában, illetve és Szentpéterváron, ezenkívül három motorizált lövészhadosztályt és kombinált fegyveres alakulatot létesítenének Herszonban és Zaporizzsjában.

Az új főparancsnok korábban arról beszélt, hogy Oroszország lényegében már a Nyugattal háborúzik.

A főparancsnokcserére azért került sor, mert az orosz védelmi minisztériumot egyre több kritika érte az elmúlt hetekben-hónapokban a harctéri veszteségek miatt, és amiatt, hogy Moszkva nem tudta még megnyerni azt a hadjáratot, amelyet a Kreml csak rövid ideig tartó műveletnek tervezett.

Az orosz körhinta nem állt le, Geraszimov az új hadvezető

Három hónap után új parancsnokuk van az Ukrajnában harcoló orosz csapatoknak. Megreformálja a hadsereget.

 

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek