Lezárult a Mol csoport 39 szlovéniai töltőállomásának korábban bejelentett eladása a Shellnek, ami feltétel volt az OMV Slovenija felvásárlásának – közölte a Mol hétfőn az MTI-vel. A tájékoztatás szerint az üzletet március 9-én nyilvánosságra hozott feltételekkel összhangban zárták le.

Brno,,Czechia,,06-16-2023,,Mol,Gas,Station
Brno, Czechia, 06-16-2023, MOL gas station
A Mol csoport eladta 39 szlovéniai töltőállomását a Shellnek, hogy felvásárolhassa az OMV szlovén vállalatát.
Fotó: Shutterstock

A Mol csoport a közleményében felhívta a figyelmet, hogy 

a tranzakció az Európai Bizottság feltétele volt az OMV Slovenija közelmúltbeli felvásárlásához. A 39 állomást várhatóan októbertől adják át.

A Mol az OMV Slovenija hálózatát júliusban szerezte meg, amivel a magyar cég a szlovén üzemanyagpiac meghatározó, második szereplője lett. Az elkövetkező napokban megkezdődik az első MOL&INA töltőállomás márkaváltása Muraszombatban (Murska Subotában), majd fokozatosan, 2024 első fél évében az összes ilyen benzinkutat átalakítják. A Mol legkésőbb jövő év elejéig a teljes hálózatban bevezeti a Mol EVO üzemanyagokat is, a fogyasztók számára továbbá elérhetővé válik a vállalat digitális hűségprogramja.

A Mol csoport több mint harminc országban aktív, 24 ezer főt alkalmaz. A cégcsoport három finomítót és két petrolkémiai üzemet üzemeltet  Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, valamint több mint 2500 benzinkútból álló hálózattal rendelkezik Közép- és Délkelet-Európa tíz országában.

Elhúzódhat a Mol szlovéniai nagybevásárlása

Az OMV Slovenija Mol általi felvásárlását vizsgáló uniós versenyhatóság nem kapta meg az összes szükséges információt a magyar olajtársaságtól, így a 300 millió eurós tranzakció engedélyezési folyamata átcsúszhat a jövő évre.