A Rolex megvásárolja az Arch Rival Omega otthonát genfi ​​épületet, így bérleti díjat fizet majd az Omega a luxusóragyártónak. Nem babra megy a játék, a verseny csak élesedik a svájci luxusóragyártók között.  

A Marconi Investment SA 120 millió svájci frankot fizetett a Rue du Rhone-n, az egyik legelegánsabb genfi sétálóutcában lévő épületért a genfi ​​földhivatalhoz benyújtott bejelentés szerint.

Az ingatlanügylet rávilágít a márkák közötti éles versenyre, amely immár nemcsak a vásárlókért, hanem a jó fekvésű üzletekért is folyik.

Hai,,Ukraine,-,January,5,,2017:,Man,Looking,On,Luxury
Fotó: Shutterstock

Az Omega a bérleti szerződésért cserébe beleszólhat a Rolex által tulajdonolt épület működésébe és karbantartásába. Ugyanakkor bizonyos feltételek mellett a Rolex viszonylag könnyen felmondhatja a szerződést.  

A Rolex a legnagyobb svájci óragyártó az évi mintegy 9,3 milliárd frankos értékesítésével a Morgan Stanley becslése szerint. 

A második a Cartier, a harmadik pedig 2,5 milliárd frankos értékesítéssel az Omega. A Rolex rendelkezik közülük a legnagyobb ingatlanvagyonnal a cég alapítója, Hans Wilsdorf szülővárosában, Genfben. A Swatch Group is jelentős ingatlanbefektető, a múlt hónapban közölte, hogy 90 millió frankért vásárolt egy épületet Londonban. De a konszern egy másik ingatlant is vásárolt a párizsi  Champs-Elysées-n. A nagybevásárlás nem ma kezdődött, ugyanis 2014-ben a Credit Suisse-től megvásárolt a zürichi Bahnhofstrassén egy kiskereskedelmi helyiséget, ahol egy luxusruhaüzlet kapott helyet.  

A Rolex augusztusban bejelentette, hogy felvásárolja a svájci luxusóra-kereskedőt, a Bucherer AG-t és annak száz globális butikját. A Bucherer több Swatch Group márkát is értékesít néhány üzletében, beleértve a Longines-t, a Tissot-ot és az Omegát.